Avram Iancu s-a retras din cursa pentru prezidențiale

Petroșăneanul Avram Iancu s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale. De fapt, acesta a parcurs o mică parte din drum, impotmolindu-se în numărul de semnături. Bibliotecarul – sportiv nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături.

“Vă anunț că mă retrag definitiv și pentru totdeuna din cursa prezidențială. Scorul este 7 la 1 în favoarea adversarului. Ne aflăm în minutul 80. Mingea este la mine și pot șuta liber la poartă. Însă zidul sistemului este de nepătruns. Nici chiar eu, un optimist și un visător incurabil, nu mai cred că este posibil. Nu voi trece nici măcar de faza grupelor de calificare. Am intrat în această cursă în modul cel mai sincer, cu cele mai curate intenții, printr-un mesaj public. Voi ieși din această cursă, în același mod sincer, prezentându-vă o radiografie a experienței mele „prezidențiale” (…)Dorind să salvez România am costatat că sunt prea mulți „salvatori”. Toți sunt de acord cu un consens; întregul eșichier polititc să se așeze în spatele lor. Nu în spatele altora. Declar misiunea imposibilă, așa că mă retrag! Mă felicit pentru această acțiune. Personal mi-am facut un mare bine. Contrar sfaturilor prețioase a multor prieteni (cărora le mulțumesc) de a nu mă ” încurca în așa ceva”, am făcut-o. Dacă nu o făceam, cu siguranță, pe la 65 de ani trăiam cu falsa impresie ca aș fi putut salva România și că n-am făcut-o. În viață nu doare atat de mult ce ai facut. Ci ceea ce n-ai facut. Acum îmi pot trăi în mod plenar frumoasa viață, în continuare. Mă întorc la implicarea în locul natal. Această experiență îmi va ajuta enorm de mult pentru a-mi calibra corect acțiunile din viitor. Ce am pierdut? (că ceva am pierdut) Nu știu. Ce am câștigat? (că ceva am câștigat) Nu știu. Timpul îmi va elucida răspunsurile. Mă întorc din apele tulburi ale politicii de la cel mai înalt nivel, la apele mele reci dar limpezi. La acțiunile mele sociale, caritabile și la recordurile care m-au facut cunoscut și care v-au făcut (pe unii) să fiți mândri că sunteți români”, spune Avram Iancu, pe blogul său.

Avram Iancu spune că i-a fost imposibil să strângă numărul de semnături. 200.000 de semnături erau necesare pentru a putea intra în cursa electorală. Acesta a fost ajutat în campania de strângere de semnături de 27 de persoane din întreaga țară și de alți 4 români din diaspora.

“Bariera Sistemului – Zidul de 200 de mii de semnături. Este o cifră uriașă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenționat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Am strâns 1247 de semnături”, mai spune Avram Iancu.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *