Începe înscrierea la examenul de bacalaureat

Înscrierea  la examenul de bacalaureat începe în perioada 23-27 mai. Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, se vor înscrie în perioada 23-27 mai, potrivit unei proceduri trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai. Pe 6 iunie aceștia vor susține proba orală la limba română.

„Înscrierea la sesiunile examenului național de bacalaureat 2022 se face prin completarea documentelor-tip de înscriere de către candidați în perioada 9-10 mai 2022 – pentru sesiunea specială, în perioada 23-27 mai 2022 – pentru sesiunea iunie iulie, respectiv în perioada 18-25 iulie – pentru sesiunea august septembrie (…)”, arată calendarul.

Candidații care, în cel puțin una dintre clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri / olimpiade școlare internaționale, recunoscute de către Ministerul Educației, la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de bacalaureat și care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I și partea a III-a din fișa-tip.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep în data de 20 iunie cu proba la limba și literatura română, iar în data de 27 iunie se vor afișa rezultatele inițiale.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.