Bani pentru județul Hunedoara

Județul Hunedoara primește bani de la Guvern pentru înlăturarea efectelor produse de inundații. Guvernul României a aprobat Hotărârea privind alocarea a peste 353 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru 495 de unităţi administrativ – teritoriale din 14 județe, afectate de calamități naturale.

Județului Hunedoara îi revine suma de 1.588.000 lei.

La Călan va ajunge suma de 25.000 de lei, la Hațeg sunt alocați 744.000, comunei Baru i s-a alocat suma de 728.000 de lei. Comuna General Berthelot primește de la Guvern suma de 47.000 de lei, în timp ce comuna Sălașu de Sus primește 44.000 lei.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, în vederea refacerii unor utilități (alimentare cu apă/canalizare), obiective sociale (școli/grădinițe/cămine cultural etc.), apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe.

”Săptămâna trecută, Guvernul a decis să aloce peste 327 de milioane de lei pentru 23 de județe afectate de inundații. Astăzi, venim cu o suplimentare a sumelor din Fondul de Interveție pentru încă 2.577 de obiective din 14 județe care au nevoie urgent de bani pentru refacerea infrastructurii locale afectate”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru cele 14 județe, unde au avut loc inundaţii, alunecări  de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

Reamintim faptul că săptămâna trecută, Executivul a mai alocat suma de 34.1 milioane de lei.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *