Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de anulare a carantinei la Orăştie

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins ca neîntemeiată cererea Primăriei Orăştie, judeţul Hunedoara, privind anularea măsurii de carantinare a localităţii. Decizia magistraţilor nu este definitivă. Localitatea a intrat în carantină în data de 28 martie 2021.

„Potrivit deciziei Completului 2 Fond III al Curţii de Apel Bucureşti s-a respins acţiunea ca fiind neîntemeiată. Sentinţa nu este definitivă. Astfel, instanţa de fond a stabilit că măsura carantinării municipiului Orăştie a fost luată în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Hunedoara.

 

La data intrării în carantină, în data de 28 martie, municipiul Orăştie înregistra o incidenţă de 6,27 cazuri/1000 locuitori iar miercuri, după 10 zile de la aplicarea măsurilor, localitatea înregistrează o incidenţă de  5,30/1000 locuitori.

 

„Măsura carantinării rămâne în vigoare până la data de 11 aprilie 2021, ora 08.00, urmând ca atunci autorităţile medicale judeţene şi naţionale să efectueze o analiză a situaţiei epidemiologice din Orăştie. Prefectul Călin Petru Marian recomandă respectarea în continuare a măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-Cov-2, atât în municipiul Orăştie cât şi în toate localităţile judeţului”, se mai arată în comunicat.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *