Barajul Valea de Pești, golit pentru a crește debitul Jiului

Lacul de la Valea de Pești este golit, în cadrul unor manevre cu vanele de la golirea de fund a barajului. Angajații Sistemului Hidrotehnic Petroșani au efectuat manevre cu vanele de la golirea de fund de la Barajul Valea de Pești, pentru a suplimenta debitul de apă pe râul Jiul de Vest și a mări diluția apei în vederea stopării distrugerii ihtiofaunei în zona aval Preparație Coroiești.

”Specificăm faptul că zilele trecute s-a constatat o cantitate mare de pește mort pe Jiul de Vest, în zona mai sus menționată. Barajul de la Valea de Pești asigură alimentarea cu apă a populației din localitățile Lupeni, Uricani, Vulcan, Aninoasa și o parte a municipiului Petroșani, precum și a obiectivelor industriale din Valea Jiului. Acesta a fost dat în folosință în anul 1973, are o lungime de coronament de 237,5 metri și un volum de 4,5 milioane de metri cubi de apă având o adâncime de peste 53 de metri”, arată Apele Române Jiu.

Bazinul hidrografic al barajului este de 31 de kilometri pătrați, ceea ce îl situează pe locul 35 între cele 246 de baraje din România.

 

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.