Bărbat reținut după ce a confecţionat arme cu o imprimantă 3D

Bărbatul de origine irakiană, care avea şi cetăţenie britanică şi locuieşte în judeţul Timiş şi care confecţiona arme cu ajutorul unei imprimante 3D, a fost reţinut pentru 24 de ore. În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit arme letale de asalt, automate, muniţie şi diferite componente.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Poliţiei Judeţene Timiş, în urma percheziţiilor făcute miercuri, de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Române şi poliţiştii de la Arme, explozivi şi substanţe periculoase din Timiş, într-un dosar penal în care un bărbat este bănuit că ar fi confecţionat, în mod ilegal, arme şi componente, precum şi că deţine ilegal asemenea arme şi componente, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

”În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate două arme letale de asalt, automate, cu destinaţie militară susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniţie cu capsa percutată – 20 de bucăţi, componente confecţionate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe şi 15 imprimante 3D”, se arată în comunicat.

Miercuri, poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase, au făcut 6 percheziţii domiciliare, atât la domiciliul bărbatului de 46 de ani de origine irakiană, care are şi cetăţenie britanică, dar şi la imobilele unor persoane care ar fi implicate în activităţi.

Totodată, în urma cercetărilor a rezultat faptul că bărbatul ar fi conceput şi proiectat arme din material plastic sau polimer, cu caracteristicile armelor letale, de foc, semiautomate folosind echipamente informatice şi electronice de proiectare 3D.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.