Barcă cu migranți răsturnată în Dunăre, nouă persoane salvate de la înec

În data de 16.04.2020, in jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec.

Concomitent au fost alertate echipajele ISU Mehedinți, Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți si Căpitănia Drobeta care au intervenit la fața locului.

Persoanele salvate, opt cetățeni afro-asiatici (patru sirieni, doi irakieni, un cetățean din Yemen și o persoană din Palestina) și un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, pentru îngrijiri medicale. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical, ulterior fiind plasate într-un centru de carantină de pe raza județului Mehedinți.

Din primele verificări s-a stabilit că în barcă se aflau 18 persoane, 16 migranţi de diferite naționalități şi două călăuze sârbe. Cei în cauză au plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar barca s-a  răsturnat în apele sârbeşti.

În prezent, căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliției de Frontieră și ISU Mehedinți.

În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *