Bârcea Mică va avea gaz metan

Bârcea Mică va avea gaz metan. Satul aparținător municipiului Deva va fi racordat la rețeaua de gaz metan. Autoritățile locale din municipiul Deva au scos la licitație un contract în valoare de 1.725.673 lei care prevede proiectare și execuție lucrări la obiectivul de investiții “Introducere gaz metan în Bârcea Mică” – sat aparținător Municipiului Deva.

“Având în vedere obiectul contractului care constă în Proiectare şi execuţie lucrări la obiectivul de investiţii „Introducere gaz metan în Bârcea Mică” – sat aparţinător Municipiului Deva judeţul Hunedoara, acesta constau în: Servicii de proiectare: elaborarea documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire; elaborarea documentaţiei tehnice de organizare a execuţiei lucrărilor;  proiect tehnic + Detalii de execuţie + Caiete de sarcini ; documentaţii necesare pentru obţinerea acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor de construire şi organizare de şantier aferente obiectivului de investiţie. Verificator proiect – Asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de implementare a proiectului, de la data începerii lucrărilor de execuţie şi până la recepţia la terminarea lucrărilor; Execuţie lucrări: înfiinţarea reţelei de distribuţie gaze naturale în tot satul Bârcea Mică cu racordarea din conductă de gaze naturale a satului Cristur, concesiune Delgaz Grid SA; redimensionarea conductei de presiune redusă existentă în satul Cristur pe un tronson în lungime de 217 m cu o conductă din PE100SDR11, DN=110mm; extinderea conductei de distribuţie gaze naturale în satul Cristur; la limita concesiunii Delgaz Grid SA situată între localitatea Cristur şi localitatea Bârcea Mică se va amplasa o staţie de măsurare a debitului de gaze naturale tranzitat din reţeaua localităţii Cristur spre reţeaua localităţii Bârcea Mică”, arată documentația.

În prezent, combustibilii utilizați de consumatori în procesul de ardere sunt lemnul pentru încălzire și preparare hrană la gospodăriile individuale respectiv încălzirea dotărilor social – culturale și butelii cu gaze lichefiate.

Aprovizionarea cu lemne de foc pentru prepararea hranei în imobilele ce nu au în dotare butelii și pentru încălzire pe timp de iarnă, se face cu dificultăți mari, ca urmare atât a prețului de cost ridicat al combustibilului lemons cât și a prețurilor ridicate de transport de la centrele de aprovizionare la domiciliul cetățenilor, motive ce  afectează îndeosebi familiile cu venituri mici.

“Necesitatea implementării studiului derivă din dorința beneficiarului de a asigura condiții civilizate și normale locuitorilor din satul Bârcea Mică. Datorită acestui aspect este necesară realizarea tuturor utilităților aferente satului. Acestea ar fi : sigurarea alimentării cu gaze naturale, realizarea zonei de depozitare deșeuri, etc”, mai arată studiul.

Potrivit edililor din Deva, acestea sunt condițiile legale prevăzute a fi luate în calcul la modernizarea satelor prin asigurarea unor condiții decente de trai și oferirea posibilității de racordare la toate utilitățile.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *