Ministrul Energiei, despre viitorul energiei hunedorene

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că activitatea minieră și cea energetică din județul Hunedoara vor continua să funcționeze. Ministrul a explicat modul în care se va realiza procesul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara.

În ceea ce privește reorganizarea Complexului Eneregtic Hunedoara, ministrul a reiterat faptul că entitatea se va diviza.

„Avem un proiect de reorganizare a complexului energetic Hunedoara. Pe ordonanța 60, compania va fi împărțită în două, termocentrala de la Mintia va merge către autoritățile locale, unde va putea fi modernizată trecerea pe gaz a unor grupuri care acum sunt pe cărbune, iar termocentrala de la Paroșeni împreună cu cele 4 mine vor forma un alt complex”, a mai explicat ministrul de resort.

În ceea ce privește termocentrala de la Paroșeni, aceasta va putea funcționa și pe alte tipuri de combustibili.

„Termocentrala Paroșeni îndeplinește sandardele de mediu, nu are probleme cu emisiile CO2, dar și acolo putem merge mai departe și utiliza energia regenerabilă, un baraj unde poate fi făcută o microhidrocentrală și, de asemenea, trecut un grup pe gaz”, a mai subliniat ministrul.

Despre unitățile miniere care se vor închide, respectiv Lupeni și Lonea, ministrul Economiei, Virgil Popescu a subliniat că închiderea în condiții de siguranță este prioritară, astfel încât să nu existe probleme în subteran.

„Din cele 4 mine, două sunt deja în procedură de închidere de mină. Suntem în discuții și cred că am convins Comisia Europea să prelungim procedura de închidere, pentru că acolo există rezerve de huilă destul mari și să evităm riscurile autoaprinderii, să încercăm să le trecem într-o închidere în siguranță și am cerut suplimentarea procedurii de închidere”, a mai subliniat demnitarul.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *