Cum a reușit o bătrânică hunedoreancă de 72 de ani să pună pe fugă o hoață tânără

Vineri, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Petroșani a fost sesizat de către o femeie în vârstă de 72 de ani, din municipiul Petroşani, despre faptul că o tânără s-a prezentat la domiciliul său, recomandându-se ca „reprezentantă” a unui lanţ de magazine și s-a oferit să îi prezinte unele produse de menaj.

Proprietara a invitat-o în locuință, unde tânăra i-a prezentat produsele timp de aproximativ 10 minute, după care a plecat, observând că proprietara este suspicioasă și intenţionează să sesizeze, telefonic, Poliția. Din fericire, prezenţa de spirit a femeii a fost salutară, astfel încât tânăra a plecat fără să sustragă bunuri sau valori din apartamentul petroșenencei.

În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării tinerei,  în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune/furt comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă:

Înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna CARTEA DE IDENTITATE și LEGITIMAȚIA DE SERVICIU.

 Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară.

Solicitați întotdeauna, PE LOC, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că este o înșelătorie.

 Asigurați-vă că aveți toate informațiile necesare pentru a nu fi înșelat, a nu cădea în plasa escrocilor: puneți multe întrebări, cereți suficiente detalii, iar dacă aveți suspiciunea că aţi putea fi înşelat, anunțați imediat Poliţia.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *