Bătrână din Hunedoara înșelată prin metoda „accidentul”

Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au indus în eroare o hunedoreancă, de la care au obţinut peste 11.000 lei, aplicând o variaţiune a metodei „accidentul”.

În data de 27.11.2017, în jurul orei 16:15, Poliția municipiului Hunedoara  a fost sesizată de o femeie de 77 de ani, din Hunedoara, despre faptul că în jurul orei 08:30, a fost apelată pe postul telefonic de către o persoană cu identitate necunoscută, care s-a prezentat ca fiind ginerele său, și care i-a prezentat faptul că are „mari probleme”, iar pentru rezolvarea acestora este necesar să dea toți banii pe care îi are în casă, unui taximetrist. După mai multe discuții ulterioare, purtate pe telefonul mobil al persoanei vătămate, femeia i-a comunicat „ginerelui” adresa de domiciliu unde poate să vină taximetristul în vederea ridicării sumei de 3.500 lei și 150 euro, bani pe care aceasta îi avea în casă.  Persoana vătămată a predat sumele de bani menţionate unui taximetrist, în fața blocului în care locuieşte, iar ulterior, după alte discuții purtate pe telefonul mobil, a retras suma de 7.000 lei dintr-un cont bancar şi a predat-o aceluiași taximetrist.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara efectuează cercetări în acest caz, pentru identificarea autorilor infracţiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi cu atenţie veridicitatea afirmaţiilor rudei care vă solicită ajutorul. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

 În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
Pentru a împiedica „documentarea” infractorilor  cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

 

Biroul de presă – IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.