Duminică ne vedem în stradă! Da, chiar și la Deva!

Îi vezi cum își bat joc. Cum îți râd în nas. Și-au tras vile, mașini la scară, cu șoferi pe post de bone. Șoferi care, dacă știu să pupe destul, au mai apoi șansa să ajungă parlamentari. Ca să cotizeze mai departe. La partid.

Și tu îi votezi. Chiar dacă râd de tine. Chiar dacă vezi că ei huzuresc, iar tu îți faci probleme că un ou a ajuns un leu, înjurând printre dinți, citind miștourile de pe Facebook. Atât ți-a mai rămas. Hazul. Și ieșitul în stradă, deși nu ești convins că ei se pot speria de tine. Dar încerci. Poate că se va schimba ceva, poate că ai tăi copii, crescuți altfel, o generație care nu prea mai acceptă să slugărească și nici să plece capul, nu vor trece prin astfel de vremuri. Și uite, le poți fi exemplu. Copiii copiază comportamentul, nu ceea ce îți iese din gură. Altfel vom fi nevoiți să le spunem copiilor noștri că nu am făcut nimic.

Fac legi speciale pentru ei. Pentru că, odată ajunși acolo, foarte ușor e să se transforme în infractori. Își iau de la sine putere insule, împart cu generozitate hoteluri în stânga și în dreapta, dau funcții la stat, plătite al naibii de bine. Pentru că din salariile alea uriașe se întoarce o parte la partid, în semn de recunoștință.

Își iau televiziuni, acaparează ziare. Jucării. Pentru ei și interesele lor. Omul de rând, ăla de lucrează la fabrică, nu prea mai pricepe unde-i adevărul. Așa că nu mai citește ziare. Cum să dea 3 lei pe un ziar? 3 lei e o pâine. Sau de unde să știe el care e știrea ”corectă”, când internetul e plin de fals și impostură? Nu le mai rămâne decât să se uite la un Marcel Toader aflat la a cinșpea nevastă, pe care a supt-o de bani și acum o acuză că l-a înșelat. Sau să se uite la ”biata doamna Stela”, de la începutul până la sfârșitul înmormântării. Urmează și ”biata doamnă Cristina”, care a murit ieri.

În rest, ce justiție, ce buget pe anul viitor, ce proiecte mărețe? Ce americani, ce ruși? Pe oameni îi interesează cum le merge lor acasă. Dacă au ce pune pe masă. Dacă au suficiente ouă cât să-și facă un pandișpan, din ăla bun, pentru copiii care vin din străinătate, că imediat e Crăciunul.

Îi mințiți, mă. Vă bateți joc de ei. Priviți doar la interesele voastre. Ale partidului. Restul sunt gogoși. Din alea grețoase, cu uleiul aflat la a zecea prăjeală, pentru a face economie și a-i îmbolnăvi pe oameni.

Duminică ne vedem în stradă! Da, chiar și la Deva! Refuz să cred că oamenii de aici sunt amorțiți, că nu le pasă, că nu îi interesează să-i pună la punct pe toți infractorii ăștia care ne conduc.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

4 comentarii la „Duminică ne vedem în stradă! Da, chiar și la Deva!

 • 28 noiembrie 2017 la 15:12
  Permalink

  Foarte interesant , legile nu sunt gata de dezbatut si iesim in strada ca mari specialisti in justitie ,Salariile si pensiile nu scad dar iesim in strada . Concluzia sunt reflexe inverse la unii , deci trebuie marit TVA cum a facut PDL-ul acum PNL , trebuie taiate salarii si pensii si va fi liniste !
  Cine vrea sa judece sa judece cine nu : in strada aplicand metodele lui Hitler in numele democratiei !

  Răspunde
 • 28 noiembrie 2017 la 19:39
  Permalink

  @Ealocin (Nicolae): Mai schimbă canalele alea, nu lăsa TV-ul numai pe Antena 3!

  Răspunde
  • 30 noiembrie 2017 la 22:32
   Permalink

   De 5 ani de zile nu ma uit pe sticla iar , de sloganuri fara argumente sunt satul !
   Mai aveam la uzina un Mos Fitil similar in comportament cu dumneavoastra ! 🙂

   Răspunde
 • 2 decembrie 2017 la 8:53
  Permalink

  @Ealocin: Vă și cred că nu vă mai uitați la sticlă!
  PS – De abia am făcut 35, mai am mult până la stadiul de „moș” dar dvs. prin ceea ce scrieți, cam acolo vă situați.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *