Bilanțul examenului de Bacalaureat în județul Hunedoara

În perioada 25 – 28 iunie 2018, în nouă centre de examen din județul Hunedoara, s-au desfășurat probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018. La examen s-au înscris 2870 candidați, din care 2501 au fost absolvenți ai promoției curente, iar 369 – absolvenți ai promoțiilor anterioare.

Probele s-au desfășurat în condiții optime, cu respectarea strictă a prevederilor din metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat și a procedurilor transmise de MEN, existând un număr de 4 elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, fără a mai beneficia de posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor/calificativelor obținute la probele susținute anterior eliminării.

Primele rezultate afișate, înainte de etapa înregistrării și soluționării contestațiilor, indică un procent de promovabilitate la nivel județean de 66,85%, față de 67,65%, procent înregistrat la nivel national, clasându-ne, în acest moment, pe locul 20 în ierarhia județelor.

Analiza rezultatelor obținute de absolvenți se va realiza în cadrul  primei întâlniri de lucru cu directorii unităților de învățământ, iar una din măsurile propuse de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, va fi corelarea ofertei educaționale cu performanțele înregistrate la nivelul fiecărei unități de învățământ de nivel liceal.

În județ au fost obținute  două medii de 10 de către elevii:

  • Lazăr Mihai Andrei, de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara;
  • Corici Iulia Ștefania, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani.

Situația statistică a mediilor peste șase este următoarea:


Un număr de 155 absolvenți au obținut note peste 5 la fiecare din probele scrise, dar media acestora a fost între 5 si 5,99, candidații fiind declarați respinși.

Astăzi, între orele 12-16 pot fi depuse eventualele contestații. În acest sens elevii vor trebui să completeze o cerere adresată președintelui comisiei din centrul de examen prin care solicită reexaminarea lucrării scrise. În urma soluționării acestora,  în 9 iulie 2018, vor fi afișate rezultatele finale. Notele inițiale se pot modifica, după caz, prin creștere sau descreștere prin nota acordată în urma reevaluării.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara adresează felicitări tuturor candidaților care au promovat examenul, transmițându-le succes și realizări în viitor.

Statistica rezultate BACALAUREAT

  

Inspectoratul Județean Școlar Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *