Biocide confiscate, trimise în spitalele hunedorene

Tone de biocide confiscate de autorități vor ajunge în spitalele din județele Hunedoara, Arad și Bihor. Este vorba de tone întregi de produse biocide, dintr-un transport confiscat în Borş.

DSP Bihor a anunțat că produsele biocide făceau parte dintr-un transport confiscat, iar acestea vor fi distribuite spitalelor din județele Hunedoara, Arad și Bihor.

„Produsele, constând în geluri, şerveţele şi săpunuri lichide dezinfectante, urmează să fie distribuite către personalul din prima linie din Bihor şi fac parte dintr-un transport de 14 tone, care a fost confiscat pe data de 3 aprilie în Vama Borş. În răspunsul secretarului de stat Arafat către prefectul Dumitru Ţiplea se menţionează că, din totalul de 14 tone confiscate, jumătate rămân în Bihor, iar câte 3,5 tone vor fi direcţionate către judeţele vecine, Hunedoara şi Arad”, arată comunicatul DSP Bihor.

DSP mai informează că produsele au fost confiscate în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătăţii, care prevăd suspendarea temporară a distribuţiei în afara teritoriului României de produse biocide utilizate în prevenţia Covid-19.

 

 

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.