Biroul de înmatriculări de la Petroșani a fost inaugurat

Biroul aparține Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara. Momentan, biroul va funcționa două zile pe săptămână, urmând ca mai apoi programul să fie extins.

„Sunt mândru să reprezint Ministerul de Interne la inaugurarea acestui punct de lucru. Este un proiect de suflet al domnului ministru Ioan Marcel Vela. Se intenționează ca în perioada următoare, împreună cu Primăria și Prefectura Hunedoara, să identificăm un alt spațiu pentru această activitate. În perspectivă, domnul ministru dorește să debirocratizeze cât mai mult activitatea Ministerului de Interne în relația cu cetățeanul, în special în ceea ce privește activitățile de ghișeu. De acum, locuitorii din Valea Jiului nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Deva pentru cazier, pentru pașapoarte, pentru înmatriculări, certificate de înmatriculare și, de asemenea, se intenționează ca și examinările auto și dobândirea permisului să se facă tot în Valea Jiului”, a declarat Traian Berbeceanu.

Momentan, biroul va funcționa două zile pe săptămână, urmând ca mai apoi programul să fie extins.

„În această săptămână lucrăm două zile pe săptămână, marțea și joia, între ora 10.30 și 14.00. De săptămâna viitoare vom adapta programul. Trebuie să înțelegem că această hotărâre de a deschide acest punct, pe care îl anunțam încă din vară, se materializează astăzi și suntem hotărâți, împreună cu domnul primar să găsim un spațiu nu numai pentru Înmatriculări, ci și pentru Pașapoarte, în așa fel încât să aducem și tehnica necesară. În perioada următoare vom face acești pași și ne vom asigura, împreună cu dl. primar și cu ajutorul domnului ministru, prin reprezentantul său, dl. Traian Berbeceanu, că aceste spații vor deveni civilizate și vom reuși să asigurăm toate funcțiunile în Valea Jiului”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Avantajul înființării biroului îl constituie faptul că oamenii nu mai trebuie să se deplaseze până la Deva.

”Mulțumesc domnului ministru Vela pentru promptitudinea cu care s-a deschis acest nou birou pentru Înmatriculări, mulțumesc domnului Berbeceanu și domnului Prefect pentru deschidere. Am promis acest lucru, iată că s-a și realizat. Avantajul major este că oamenii din Valea Jiului nu mai trebuie să meargă 100 de km dus și 100 de km întors pentru a-și ridica aceste certificate de înmatriculare. Am discutat cu dl. Berbeceanu, în perioada următoare se vor face demersuri pentru a aduce aici și examenele de șoferi, și eliberarea permiselor de conducere și ceea ce înseamnă un birou RAR care să deservească toată Valea Jiului, pentru că distanța fizică între noi și Deva este foarte mare. Pentru actualul Guvern și actuala conducere a Prefecturii, Valea Jiului are aceeași importanță ca și restul județului”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Încă de la primele minute de la inaugurarea biroului, zeci de cetățeni din Valea Jiului s-au așezat la rând pentru a-și întocmi actele specifice. Astfel, biroul își dovedește utilitatea încă din primele ore de la inagurare.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *