Biroul Electoral Central a decis să nu prelungească votarea după ora 21.00 în diaspora

Biroul Electoral Central (BEC) a respins solicitările de prelungire a programului de vot după ora 21.00 în diaspora, au declarat surse din instituţie. Decizia BEC vine în condiţiile în care mii de români stau la cozi la mai multe secţii de votare din ţările europene.

Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate, Florentina Vasilăţeanu, a anunţat, duminică după-amiază, că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens venite de la secţiile deschise în diverse ţări europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut autorităţilor să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să asigure toate condiţiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21.00, astfel încât cetăţenii români care aşteaptă în faţa secţiilor să poată vota.
Şi PNL, PMP şi USR-PLUS au cerut BEC prelungirea procesului de votare de la 21.00 până la 23.00.
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că va formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celor care au organizat votul în diaspora, spunând că autorităţile au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din străinătate.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *