Birouri pentru informare cu privire la atragerea de fonduri europene

Cetățenii care vor să acceseze fonduri europene și au nevoie de informații se pot adresa la birourile județene. Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 și Programul Operațional Regional 2007-2013 în Regiunea Vest, deține un rol important în activitatea de informare şi helpdesk pe teme legate de accesarea fondurilor structurale în România în general și a POR în special.

„Activitatea de informare și helpdesk desfășurată de ADR Vest are ca scop furnizarea de informații și reprezintă răspunsul nostru la necesitățile de informare, îndrumare și consiliere, atât ale potențialilor aplicanți, cât și ale beneficiarilor POR din Regiunea Vest. În acest sens, prin intermediul birourilor de informare/ helpdesk ale ADR Vest din regiune – Timișoara, Arad, Deva și Reșita, cei interesați pot beneficia în mod gratuit de diferite informații (documente programatice, ghiduri și alte materiale informative), dar și de îndrumare și consiliere asigurată de profesioniști”, arată ADR Vest.

Obiectivele activităţii de helpdesk vizează:

  • facilitarea accesului potenţialilor aplicanţi şi a beneficiarilor finali la sursele de informare pe teme de finanţare din fonduri structurale în general şi din Programul Operaţional Regional în special;
  • oferirea de îndrumare şi consiliere potenţialilor aplicanți pentru pregătirea cererii de finanțare (această activitate nu implică şi consultanţă pentru completarea cererii de finanţare);
  • monitorizarea preocupărilor aplicanţilor şi beneficiarilor finali cu privire la domeniile de interes pentru finanţare.

Pentru facilitarea accesului la informații privind posibilitățile de finanțare din fonduri structurale, ADR Vest a conceput o listă ce conține datele de contact ale organismelor regionale, precum și ale celor de la nivel național implicate în gestionarea fondurilor structurale în România.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *