Biserică vandalizată. Se caută făptașii

O biserică din municipiul Vulcan a fost vandalizată. Preotul paroh face apel pentru găsirea făptașilor. Preotul spune că nu este primul incident de acest gen. Este a treia biserică spartă în câteva zile în municipiul Vulcan.

Dumnezeu știe cu câtă trudă și jertfelnicie am ridicat biserica din Vulcan, câte nopți nedormite am avut, datorii peste datorii, neajunsuri, facturi încă neplătite și alte cele. Astăzi cu durere am găsit biserica spartă, totul vraiște, altarul pângărit de niște oameni fără Dumnezeu. Rog autoritățile locale și poliția să intervină și să îi găsească pe făptași”, spune Mănăsuc Zgîrcea, preot paroh.

Oamenii legii caută să îi identifice pe făptași.

Conorm comunicatului IPJ Hunedoara:

”În perioada 19-21.01 ac, Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la 3 infracțiuni de furt calificat din lacașe de cult, toate comise pe raza localității, pe timp de noapte, prin efracție. Din cercetări, se pare ca autorii au pătruns în cele 3 biserici prin spargerea unor ferestre, profitând și de faptul ca lăcașurile de cult nu erau asigurate cu sisteme anti-efracție. Prejudiciul total se ridică la aprox. 3000 lei (doua potire și două cutii ale milei). îÎ cele trei cazuri, polițiștii efectuează cercetari sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat si au deja un cerc de suspecți.”

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *