Bobora răspunde PNL-ului: ”Putem vorbi după ce avem motivația la decizia asta”

Conducerea PNL Hunedoara cere demisia președintelui Consiliului Județean, Mircea Bobora, acuzându-l că a aruncat județul într-o criză a gunoaielor, în urma faptului că procedura de atribuire directă pentru operarea deponeului de la Bârcea Mare către SuperCom a fost anulată de Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Comunicatul integral al PNL Hunedoara îl puteți citi AICI. La rândul lui, Mircea Bobora precizează că nu poate lua nicio decizie până în momentul în care nu obține motivarea CNSC.

Reporter: Conducerea PNL Hunedoara vă solicită demisia, având în vedere că procedura de atribuire către SuperCom a fost anulată de CNSC. Cum comentați? 

Mircea Bobora: În primul rând, putem vorbi după ce avem motivația la decizia asta. Și, după ce avem motivația și după ce analizăm modul în care poate fi soluționată motivația, putem discuta.

Reporter: Ce faceți din moment ce SuperCom nu va mai putea să opereze pe deponeul de la Bârcea Mare? Putem spune că ne aflăm în mijlocul unei crize sau nu?

Mircea Bobora: Eu nu cred în existența unei crize la momentul ăsta, necunoscând motivația. În momentul în care motivația o să vină și ea într-adevăr va însemna stoparea continuării operării a celor de la SuperCom, e de discutat ce voi face.

Reporter: Când veți avea motivarea de care vorbiți?

Mircea Bobora: Să știi că nu știu. Dar nu cred că motivația se va amâna cu mai mult de săptămâna asta. Nu cred!

Reporter: În cazul în care se…

Mircea Bobora: Dar nu, nu! Nu pot aprecia chestia asta de unul singur. Eu fac parte dintr-o echipă și în niciun caz nu am fost poziționat în postura asta de către colegii din Consiliul Județean, membri ai Partidului Național Liberal.

Reporter: Atunci de părerea cui trebuie să țineți cont?

Mircea Bobora: Eu trebuie să țin cont de părerea celor care au fost factorul mobilizator pentru a-mi asuma niște responabilități și, repet: nu sunt cei de la Partidul Național Liberal aceștia!

Reporter: Însă în cazul în care nu s-ar rezolva această problemă, v-ați da demisia? Ați considera că este un eșec?

Mircea Bobora: O să fac o analiză: cât la sută din eșecul ăsta mi se datorează mie, iar dacă mi se datorează mie, o să discutăm la momentul respectiv. Nu pot să îți dau un verdict la momentul ăsta.

Reporter: Cu cei din conducerea SuperCom ați vorbit?

Mircea Bobora: Nu. Eu nu am avut discuții cu cei de la SuperCom.

Reporter: … că mă gândesc că și ei ar pierde niște bani, la fel și Consiliul Județean…

Mircea Bobora: Nu, nu! Nu s-ar pierde numai bani, dar o să ne conteste ei, cei care au oferit prețul cu două milioane mai jos decât ceilalți. Și o să vină o altă morișcă în capul nostru. Dar, repet, stai să vedem motivația și după aceea discutăm subiectul foarte, foarte deschis.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *