Brad: Se încheie contractele de salubrizare

Reprezentanții ADI – Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara îi informează pe cetățenii din Brad asupra faptului că în perioada imediat următoare se vor încheia contractele de salubrizare. Cine nu va încheia un contract cu operatorul desemnat câștigător va plăti o taxă specială. În plus aceste persoane pot fi și amendate.

“Persoanele fizice și juridice care nu încheie contract de salubrizare cu operatorul desemnat SC BRAI CATA SRL, vor plăti o taxă specială de salubrizare! Taxa de salubrizare este o taxă cu destinație specială, fiind instituită de către Consiliile Locale. Taxa specială va fi mai mare decât tariful perceput de către operator. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, refuzul de a încheia contractul este sancționat contravențional cu amendă de la 500 la 1000 lei, conform dispozițiilor Legii nr.101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor art. 30 alin. 5 (,,Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licențiat în aria de delegare respectivă,,)”, arată reprezentanții ADI Deșeuri.

Contractul de salubrizare pe zona Brad a fost atribuit firmei Brai-Cătă. Contractul dintre ADI Deșeuri și firma care se va ocupa de ridicatul deșeurilor din Brad a fost semnat în primăvara acestui an, valoarea contractului fiind de 20.090.738,04 lei fără TVA, acesta urmând a se derula pe o perioadă de opt ani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.