Brăduțul de argint, festival care reunește sute de copii

Festivalul „Brăduțul de argint” se reîntoarce la Lupeni. Aflat la cea de-a XI-a ediție, festivalul inițiat  de artista Ileana Berki reunește sute de copii talentați la muzică.

“Mi-am dorit dintotdeauna să fac o sărbătoare a glasurilor de argint, unde acestea să răsune curat și iubitor, așa cum numai un glas de argint poate să sune. Pentru prima oară, această dorință mi s-a împlinit acum 11 ani, în 1997, tot într-o frumoasă zi de decembrie, la Restaurantul Montana din Lupeni, acolo unde grație omului de excepție care este Emil Părău, Festivalul ”Brăduțul de argint” și-a derulat prima ediție și, un mai mai târziu, cea de-a doua ediție. După o pauză de mai mulți ani și după mari încercări în viața mea, acum doi ani s-a reaprins în mine dorința de a continua acest festival și de a readuce pe scenă vocile de argint ale copiilor din această frumoasă zonă a țării. Mulțumesc celor de la Vulcan care m-au sprijinit anul trecut în oganizarea unui fesival deosebit. Pentru acest an, festivalul meu de suflet se întoarce la Lupeni, acolo unde s-a născut și le sunt recunoscătoare tuturor celor care au făcut posibil acest lucru”, spune Ileana Berki.

Obiectivul declarat al acestui festival-concurs este cel de promovare a copiilor și tinerilor cu calităţi vocale şi artistice, muzicale şi interpretative. Pregătirile pentru acest eveniment care-și propune să aducă glasuri cristaline în ”Brăduțul de argint”, sunt în plină desfășurare. Deja au sosit trofeele ediției 2018 iar organizatorii au început să contureze scenariul și regia acestui spectacol maraton. Festivalul ”Glasuri de Argint” va avea și o latura caritabilă. Astfel, Toate fondurile care se vor strânge la acest eveniment, atât din vânzarea invitaţiilor cât şi de la diverși sponsori, se vor îndrepta către CENTRUL E.G.A.L al Crucii Roșii din România.

Lista concurenţilor şi ordinea intrării în concurs va fi afişată până în 13 decembrie pe pagina de facebook a coordonatorilor festivalului https://www.facebook.com/berki.ileana şi https://www.facebook.com/ionasc.simona, unde va fi afişat şi programul complet al festivalului. Spectacolul de gală urmează să se desfășoare în 15 decembrie 2018, de la ora 10,00 la Palatul Cultural din Lupeni

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *