Brai Cata continuă campania „10 cu Felicitări”! Ecoinsula a ajuns la Geoagiu

Zeci de elevi au învățat să colecteze separat împreună cu firma de salubrizare Brai Cata, în cadrul unei campanii pe care societatea o derulează de mai bine de un an.

Concret, Braicata a adus Ecoinsula la liceul Tehnologic Alexandru Borza, în Geoagiu! Eleviii au învățat ce înseamnă colectarea separată, cum trebuie depozitate deșeurile și cât de important este să nu mai aruncăm gunoiul amestecat.

Ecoinsula va fi prezentă în mai multe unități de învățământ din zonele în care Braicata face salubrizare în județul Hunedoara.

Concursul „10 cu Felicitari” este un program de constientizare pentru colectarea separata a deseurilor. In cadrul acestui concurs, in fiecare unitate de invatamant gimnazial din zonele 1 Brad, 2 Hateg si 3 Centru se amplaseaza aceasta Ecoinsula, timp de o saptamana. Elevii din cinci clase din fiecare unitate de invatamant unde va fi amplasata ecoinsula beneficiaza de aceasta oportunitate de a colecta separat deseurile de ambalaje, in special cele de hartie. Fiecare elev va avea un card personalizat cu care va accesa ecoinsula si isi va depozita deseurile de hartie. La sfarsitul fiecarei saptamani se face contabilizarea si, dupa un trimestru, se face un clasament. Clasa care a depozitat cele mai multe deseuri de hartie va beneficia de o excursie la o fabrica de reciclare a hartiei, acolo unde va vedea ce s-a intamplat cu deseurile pe care le-a colectat selectiv.

BRAI CATA SRL – Din respect pentru resurse! www.braicata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *