Lucrări de amenajare a zonei protejate din Orăștie

Autoritățile locale din municipiul Orăștie caută constructor pentru o serie de lucrări ce urmează a fi realizate pentru modernizarea zonei centrale protejate. Este vorba de un contract în valoare de 19.574.737 lei fără TVA care prevede proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții ,,Amenajarea zonei centrale protejate- Piaţa Victoriei şi realizarea unui parcaj adiacent în Municipiul Orăștie”.

“Suprafața totală este reprezentată de însumarea suprafeței str. Piața Victoriei, a unui tronson din str. Armatei, str. Mihai Eminescu, a unui tronson str. Aurel Vlaicu, zona verde din nordul Catedralei Ortodoxe (unde în prezent sunt amplasate busturi), a terenului atribuit în folosință Municipiului Orăștie de Protopopiat și curți interioare a imobilului sus menționat. Toate terenurile obiectivelor supuse modernizării sunt situate în zona centrală a orașului, în limita zonei construite protejate – A, cu excepția tronsonului str. Armatei”, arată expertiza.

Din planul urbanistic aprobat rezultă mai multe aspecte printre care necesitatea extinderii zonelor exclusiv pietonale în zona centrală protejată;  necesitatea suplimentării locurilor de parcare în zona centrală protejată; lipsa pistelor pentru biciclete; degradarea îmbrăcăminților circulației rutiere și pietonale;

Efectul pozitiv previzionat prin realizarea obiectivului de investiții constă în “remedierea disfuncționalităților generale și locale ale traficului prin realizarea unui plan de mobilitate urbană coroborat cu un sistem specific zonelor istorice pot optimiza inconvenientele actuale. Prin amenajarea unor parcaje în zona centrală se va rezolva circulația auto şi pietonală, iar prin modernizarea infrastructurii și reamenajarea spațiilor verzi/vegetației înalte se vor pune în valoare clădirile din centrul istoric şi monumentele istorice ale acestuia, crescând atractivitatea oraşului”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.