Brățară care semnalează epuizarea, realizată de prof. Andreea Ionică de la UPET

Prof. Andreea Ionică este cadru didactic la Universitatea din Petroșani și este membru cofondator al Jiu Valley Sensor Ventures.Prof. Andreea Ionică a inițiat proiectul BCalm – un dispozitiv purtabil de tip brățară de semnalizare, care poate preveni burnoutul.

„Chiar dacă activitatea mea din ultimii mulți ani a fost preponderent didactică, deja sunt peste 10 ani de la primii pași pe care i-am făcut în direcția dezvoltării de startup-uri tehnologice, ca membru cofondator al Jiu Valley Sensor Ventures, din dorința de a umple golul dintre cursurile universitare și realitatea mediului antreprenorial și de business.

Până astăzi la vârsta mea am avut parte de fel și fel de provocări și nu am rezistat să nu răspund la una nouă, cea lansată de ADRVest Accel, la care am venit împreună cu o echipă tânără căreia i-am transmis entuziasmul meu și pe care, cu ajutorul mentorilor, îmi doresc să o cresc pentru a construi afaceri profitabile. În acea perioadă lucram la îmbunătățirea prototipului de brățară BCalm, mai exact versiunea 3.0, iar oportunitatea a venit în cel mai bun moment. Pentru mine, ADRVest Accel a facilitat accesul la oameni cheie din domeniul antreprenorial de la care am putut colecta feedback important cu privire la startup-ul la care lucrez”, susține prof. Andreea Ionică, potrivit ADRVEST Accel.

Ce rol are brățara BCalm

„BCalm este un dispozitiv purtabil de tip brățară de semnalizare, pe baza unui profil personal care ține cont de parametrii fiziologici, a stării de stres cronic, care poate conduce la burnout. Suntem încrezători că oamenii, cu ajutorul BCalm vor putea învăța să-și gestioneze starea pentru a face față cu succes stresului din ce în ce mai mare al vieții moderne. Acest lucru se datorează faptului că s-a demonstrat prin analiza istoriei omenirii modul în care oamenii au învățat noi abilități folosind simțurile lor native. Acuitatea auditivă genetică a produs muzicieni grozavi. Implanturile auditive au contrabalansat absența senzorului auditiv natural și au oferit omului senzorul artificial cu care a învățat să vorbească… Omul nu are un simț nativ care să-i semnaleze starea de stres. De aceea, am construit unul artificial, BCalm”, mai susține Andreea Ionică.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *