BRD anunţă că primeşte cereri în programul „Noua Casă” şi poate acorda credite de 330 milioane de lei

BRD Groupe Société Générale a anunţat luni că reia creditarea în cadrul programului ”Noua Casă” şi că poate acorda credite, într-o primă fază, de 330 milioane de lei.

”BRD Groupe Société Générale reia, în această perioadă, creditarea în cadrul programului ‘Noua Casă’. Banca are la dispoziţie, din partea FNGCIMM, un plafon de garantare care permite, într-o primă fază, acordarea de credite în valoare totală de aproximativ 330 milioane de lei”, anunţă banca.

În cadrul Programului, banca acordă credite cu o dobândă de IRCC + 2pp, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 66.500 euro (echivalent în lei) pentru finanţarea unui imobil nou sau vechi, de o valoare maximă de 70.000 euro, caz în care avansul este de 5%, respectiv de 119.000 euro (echivalent în lei) pentru finanţarea unui imobil nou cu valoare mai mare de 70.000 euro, caz în care avansul este de minimum 15%.

Perioada maximă de creditare este de 360 de luni, împrumuturile urmând să finanţeze imobile finalizate, noi sau vechi.

Continuăm şi în acest an implicarea noastră în programul Noua Casă, un program care completează oferta BRD de credite imobiliare. În România există o nevoie mare de finanţare şi un spaţiu încă semnificativ de creştere în ceea ce priveşte calitatea locuirii, ceea ce face ca acest program să rămână important pentru piaţă”,  a spus Radu Topliceanu, director general adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de retail ale băncii.

BRD a acordat, în 2009, primul credit în cadrul programului Prima Casă. În acest moment, BRD deţine în portofoliu, în cadrul programelor cu garanţii guvernamentale, peste 56.000 credite, în valoare de peste 10 miliarde de lei.

BRD – Groupe Société Générale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca are aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS şi aproape 1,400 ATM-uri. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 138.000 de angajaţi în 62 de ţări şi peste 29 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: Retail banking în Franţa, Retail banking internaţional, Asigurări şi Servicii financiare pentru companii, Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *