Recunoaștere internațională a Brandului Turistic al Țării Hațegului: Finalist în Competiția Transform Awards 2024

Proiectul turistic al Țării Hațegului a obținut o performanță notabilă în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase competiții de branding din Europa, Transform Awards 2024, fiind selectat ca finalist în categoria „Cel mai bun brand de loc sau de țară”. Această recunoaștere vine ca rezultat al eforturilor susținute desfășurate de asociații și administrația locală a orașului Hațeg.

În urma unei colaborări strânse între diverse entități precum Asociația de Turism Retezat, Primăria orașului Hațeg, administrațiile de arii protejate și situri UNESCO, precum și comunitățile locale, s-a dezvoltat strategia și identitatea brandului turistic al Țării Hațegului. Această inițiativă a fost coordonată de IOV – Institutul pentru Orașe Vizionare și GMP CommUnity, specializate în branding de destinații.

Prin intermediul procesului participativ desfășurat pe parcursul a opt luni, s-a urmărit consolidarea comunicării și promovarea unitară a diversității obiectivelor turistice din regiunea Țara Hațegului. Astfel, brandurile turistice „Țara Hațegului – Istorii Vii” și „Hațeg – Capitala Dinozaurilor” au fost conturate, având drept scop atât dezvoltarea durabilă a turismului în zonă, cât și întărirea sentimentului de apartenență al comunităților locale față de regiune.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *