Breaking News! Cioban ucis în Retezat

Vineri seara, un cioban, aflat cu oile în Retezat, a murit după ce a fost lovit de mai multe ori de un altul, cu care s-a certat de la locurile de pășunat.

La fața locului s-au deplasat polițiști, jandarmi și salvatori montani. Din spusele martorilor, s-a stabilit că s-au întâlnit pe aceeași pășune două turme, una cu trei ciobani și alta cu doi. Ciobanii s-au certat de la dreptul asupra pășunii, ceartă care a degenerat în bătaie.

În urma loviturilor primite, unul dintre ciobani a decedat.

Mai jos redăm integral comunicatul primit de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara:

”În data de 9 iunie a.c., în jurul orei 19.00, a fost sesizat printr-un apel la numărul de urgență 112 un conflict între ciobanii aflați în zona Șaua Paltina, din Retezat. Apelul a fost efectuat de către unul dintre ciobani, care a menționat că a fost lovit și are nevoie de îngrijiri medicale.

Către zona în care se aflau ciobanii implicați în conflict au pornit 4 jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, 3 salvamontiști din cadrul formațiunii Uricani, precum și 2 polițiști din cadrul Poliției orașului Uricani.

Jandarmii montani, polițiștii și salvamontiștii au ajuns în zona Șaua Paltina în jurul orei 23.00 și au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceștia erau răniți și li s-a acordat primul ajutor de către salvamontiști. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale.

Având în vedere situația constatată, către zona Șaua Paltina au pornit alți 5 jandarmi montani, 12 salvamontiști, pentru a transporta cele trei persoane rănite, 5 polițiști și un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală.

Începând cu ora 01.00, jandarmii montani și salvamontiștii au început acțiunea de coborâre a celor trei persoane rănite. Două dintre acestea necesitând transportul cu targa UT-2000, iar cea de-a treia se putea deplasa, fiind doar ajutat.

Două dintre persoanele rănite a fost preluate de ambulanță de la baza muntelui și conduse la spital, iar cea de-a treia a fost condusă de jandarmii montani la spitalul din Lupeni.

Jandarmii montani și polițiștii au rămas la locul producerii conflictului până la finalizarea cercetărilor.

În acest caz activitatea de cercetare penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului competent.

Compartimentul informare,  relaţii publice şi cu publicul”

Anamaria NEDELCOFF

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *