BREAKING NEWS: Ministrul Energiei, huiduit de protestatari la Mintia

Huiduieli la Mintia, ministrul vrea să plece fără să stea de vorbă cu protestatarii.

S-a întâlnit doar cu șefii CEH și liderii sindicali.

Oamenii au înconjurat mașina ministrului ca să nu poată pleca din curte.

Se pare că și vicepremierul Viorel Ștefan a fost prezent la discuții.

UPDATE 12:15

Protestatarii susțin că ministrul nu va ieși din incinta societății, dacă refuză dialogul cu ei, doar dacă sare gardul.

UPDATE 14:00

Ministrul a decis să se întâlnească cu oamenii. Acum au intrat protestatarii la întâlnirea cu oficialii veniți să discute cu ei.

Cristian Iștoc, Președintele Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara a declarat: ” E de bine! Mintia nu se închide! Au decis să păstreze toate 5 grupurile” (n.r. – grupuri de producere a energiei)

UPDATE 14:40

Protestul la Mintia s-a încheiat. S-a semnat un protocol între sindicate și reprezentanții guvernului, în care se prevede că nu se iau decizii fără consultarea sindicatelor. Se va face un comitet interministerial, unde sindicatele vor fi invitate. Acest comitet va elabora un memorandum unde va fi prevăzută strategia pentru CEH. Există promisiunea că grupurile energetice nu se vor închide și se scoate din discuție grupul pe gaz. Se vor găsi și soluții pentru plata salariilor indexate cu asigurările sociale.

Vicepremierul Viorel Ștefan a declarat: „Cel mai important lucru este că am pus bazele unui dialog real și se va retrage de pe ordinea de zi a ședinței de guvern de mâine memorandumul care a dus la această situație.”

…știre în curs de actualizare

 

Un comentariu la „BREAKING NEWS: Ministrul Energiei, huiduit de protestatari la Mintia

 • 14 martie 2018 la 15:39
  Permalink

  Remember:
  De către Gazeta de Dimineata – 18 mai 2016
  „Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră, constituit la nivelul Ministerului Energiei, a prezentat miercuri, raportul final al celor două grupuri de lucru, huilă și lignit. Reprezentanții ministerului susțin că raportul reprezintă un document de sinteză privind starea actuală a mineritului din România”
  „Concluzia comisiei pe minerit este că avem nevoie de două grupuri energetice, unul la Paroșeni și unul la Deva, care să aibă 400 de MW împreună și pe care ar trebui să le asociem cu două mine pe care le considerăm viabile din cele patru care funcționează în prezent”
  „La întâlnirea de miercuri, 27 aprilie, grupului de lucru Huilă din cadrul Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră, au participat: Corina Popescu – Secretar de Stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului; Petre Bican, Universal Cerc Proiect; Virginia Popescu, director financiar CEH; Viorel Stancu – director Direcția Minieră CEH; Constantin Jujan, consilier CEH; Oana Stoicuța – șef Serviciu Strategie CEH; Cosmin Chiuzan – director CEH; Dana Barbu, DGPE Ministerul Energiei; Dan Gheorghiu, președinte ISPE; Aurel Anghel, director general Societatea Națională pentru Închideri Mine Valea Jiului; Petre Nica, Președintele Sindicatului Muntele CEH; Domokos Laszlo, reprezentant sindicat SNIMVJ”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *