Britanicii colorează viața copiilor petroșăneni

Voluntari britanici se află zilele acestea la Centrul de Zi Maria Stein din Petroșani. Aceștia le colorează viața celor mici. Voluntarii britanici inimoși dăruiesc timpul și priceperea lor înfrumusețării Centrului de Zi ”Maria Stein”. Copiii vor avea parte de un mediu nou, primitor și jucăuș.

Scopul proiectului este reprezentat de prevenirea eşecului şi abandonului şcolar pentru copiii ce provin din familii dezavantajate, în contextul prevenirii de asemenea a neglijării şi abuzului copiilor, în principal prin aplicarea unor metode educaţionale necorespunzătoare, precum şi a exploatării acestora, în principal prin retragerea lor din sistemul educaţional formal şi angajarea lor în diferite activităţi aducătoare de venit, pentru asigurarea traiului zilnic.

Centrul de zi oferă servicii de asistenţă psihosocială, activităţi de dezvoltare personală, de formare şi dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, activităţi de consiliere suportivă, îngrijire, recreere-socializare şi hrană, educaţie informală şi non-formală, efectuarea temelor şcolare, pregătire şcolară suplimentară, activităţi ludice cu caracter educativ, asigurând astfel prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor proveniţi din familii cu nivel de trai foarte scăzut într-un cadru în care beneficiază de protecţie şi ocrotire şi de premisele unei dezvoltări psihosociale optime. Totodată, părinţii, aparţinătorii, reprezentanţii legali beneficiază de activităţi de sprijin, consiliere sau suport.

Colaborator

Top of Form

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *