Brummell, după discuţia cu Toader: România să decidă ce fel de Justiţie vrea

Modificările legilor justiţiei trebuie făcute după consultări cu toate instituţiile implicate şi trebuie să aibă ca scop întărirea luptei anticorupţie şi a statului de drept, a declarat, miercuri, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, în urma discuţiilor cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Diplomatul britanic a precizat că el este cel care a solicitat întâlnirea cu oficialul român.

„Am discutat modificările sistemului judiciar propus de domnul Toader şi am subliniat că, bineînţeles, este pentru România să decidă conform Constituţiei şi procedurilor parlamentare ce sistem de justiţie vreţi, care este sistemul potrivit pentru România. Noi am subliniat că apreciem foarte mult ce a făcut România în anul trecut în ceea ce priveşte stabilizarea sistemului de drept şi aluptei împotriva corupţiei”, a spus ambasadorul, la finalul întâlnirii de peste o oră.

Diplomatul a afirmat că a subliniat în cursul discuţiilor faptul că România are instituţii precum DNA, „care lucrează într-un mod foarte bun”, iar punctul de vedere al Marii Britanii este că procedura de modificare ar fi bine să fie discutată cu toate părţile interesate, iar modificările să aibă „scopul de întări sistemul de drept din România şi lupta împotriva corupţiei”.

„Domnul ministru a explicat scopul modificărilor şi am subliniat că este ceva pentru România (să decidă – n.r.), vrem ca modificările care au scopul şi de întărire a luptei împotriva corupţiei şi sistemul de drept să fie discutate cu toate părţile interesate”, a subliniat el.

Brummell a adăugat că Tudorel Toader l-a asigurat că aceste consultări au loc.

Întâlnirea dintre Brummell şi Toader nu a fost anunţată oficial de Ministerul Justiţiei sau de Ambasadă. Diplomatul a venit la sediul ministrului la ora 10.00.

Marţi, Tudorel Toader a avut o întâlnire şi cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Întâlnirea ambasadorului american cu ministrul Justiţiei a durat două ore.

La final, ambasadorul Hans Klemm a spus că discuţia a fost una „fructuoasă şi completă”, despre viziunea ministrului şi responsabilităţile ca ministru.

Klemm a mai afirmat că discuţiile au avut loc „în spirit de cooperare”, fiind un schimb de informaţii şi opinii.

„Aştept să lucrez mai departe cu ministrul şi cu Guvernul”, a mai declarat ambasadorul american, precizând că în cursul acestei zile va fi transmisă o declaraţie comună legată de întâlnirea cu ministrul Toader.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *