Bucurie în Mișcare ajunge în Deva! Cel mai important program dedicat promovării sportului de masă din România a ajuns la a XII-a ediție

Pe 25 și 26 mai va avea loc Bucurie în Mișcare Deva, unde locuitorii orașului sunt așteptați în Parcul Cetății să ia parte la o multitudine de activități sportive potrivite pentru toate vârstele. Alături de Club Evoluții cu Alexandra Marcu, cu sprijinul Primăriei Deva, și alături de partenerii locali implicați în program, vom oferi iubitorilor de mișcare prezenți la eveniment momente precum: gimnastică aerobică, dans modern, balet, antrenament de fitness, dansuri latino și vals, taekwondo, street dance, demonstrație de karate, parada bicicliștilor, ateliere de pictură și facepainting pentru copii, demonstrație de robotică, tir cu arcul, atelier de airsoft, competiții de tenis de masă, competiții de mini-fotbal și multe altele.

 

Aplicația Bucurie în Mișcare, noutate a programului.

 

Campania din acest an rămâne o platformă de promovare a sportului de masă, reunind în fiecare din cele 10 orașe multiple entități din zona mișcării, cluburi sportive publice și private, spații foarte variate de practicare a sportului, participanți de toate vârstele și peste 700 de voluntari. Bucurie în Mișcare 2024 aduce însă și o serie de premiere, printre care aplicația Bucurie în Mișcare și competiția aferentă acesteia, Maratonul de Pași. Odată cu lansarea aplicației BIM, organizatorii propun participanților din cele 11 orașe o competiție online dedicată celei mai ușoare forme de a face mișcare, mersul pe jos. Mecanismul e simplu: oricine dorește să participe în competiție, descarcă aplicația Bucurie în Mișcare, face câți mai mulți pași zilnic  și îi sincronizează în aplicație, iar la finalul campaniei au posibilitatea de a câștiga unul din premiile puse la bătaie.

 

Agenda completă a celor două zile de festival precum și informații despre aplicația Bucurie în Mișcare și competiția Maratonul de Pași se găsesc pe site-ul programului www. bucurieinmiscare.ro

 

Bucurie în Mișcare, cel mai amplu program de promovare al sportului de masă din România, împlinește în 2024, 12 ani de activitate. Cu acest prilej,  Asociația 11even alături de Kaufland România propun pentru această primăvară 10 festivaluri dedicate mișcării, în următoarele orașe: Roman, Vișeu de Sus, Zalău, Deva, Iași, Năsăud, Giurgiu, Salonta și Galați. Seria de evenimente are loc în perioada 11 mai – 23 iunie.

 

 

Alături de Kaufland România – partener de cursă lungă al programului Bucurie în Mișcare, ne bucurăm să colaborăm cu Rugby România, Kangoo Jumps România, precum și cu peste 200 de parteneri locali.

 

De ce Bucurie în Mișcare?

Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite

 

Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. După doi ani de izolare din cauza pandemiei, trebuie să reînvățăm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile în aer liber – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).

 

Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne reaminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că membrii comunităților care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice. Aceste comunități sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât acolo unde activitatea fizică nu este o prioritate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *