Modernizarea infrastructurii universitare, finanțată cu 135,6 milioane de lei prin PNRR

Ministerul Educației a demarat un proces de consultare publică pentru Ghidul solicitantului referitor la apelul II de proiecte din cadrul Planului Național de Reformă și Reziliență (PNRR). Acest apel, intitulat „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”, este parte a Componentei C15: Educație a PNRR și vizează modernizarea infrastructurii campusurilor universitare din România.

Conform documentelor consultative, investiția 17 din PNRR se concentrează pe asigurarea infrastructurii universitare, oferind instituțiilor de învățământ superior de stat posibilitatea de a obține granturi pentru construcția de noi spații de cazare, cantine și zone de recreere și lectură în cadrul campusurilor universitare.

Scopul acestui apel este de a dezvolta reziliența campusurilor universitare prin crearea unui mediu academic social și inclusiv, prin intermediul unei infrastructuri adecvate.

Detaliile apelului includ modernizarea a peste 6.900 de spații de recreere și lectură, precum și a aproape 2.000 de locuri de cazare în campusurile universitare. De asemenea, se stipulează că cel puțin 40% din noile locuri de cazare vor fi rezervate pentru studenții proveniți din medii defavorizate.

Instituțiile de învățământ superior de stat acreditate sunt eligibile să aplice pentru acest apel.

Alocarea financiară totală pentru acest apel este de aproximativ 27,3 milioane de euro, respectiv 135,6 milioane de lei din PNRR, fără TVA. Aceasta este distribuită astfel: aproximativ 17,3 milioane de euro pentru spații de recreere și lectură și aproximativ 10 milioane de euro pentru cămine.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 28 iunie 2024, iar proiectele trebuie depuse exclusiv online prin intermediul unei platforme electronice dedicate PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *