Bulgaria impune test PCR covid-19 obligatoriu la intrarea în ţară

Călătorii care sosesc în Bulgaria cu avionul, pe uscat sau pe mare este necesar să prezinte un test PCR covid-19 – începând de la 29 ianuarie şi până la sfârşitul lui aprilie -, a anunţat Ministerul bulgar al Sănătăţii, în contextul în care această fostă ţară comunistă din Balcani încearcă să oprească răspândirea unor variante mai contagioase ale noului coronavirus pe teritoriul său, relatează Reuters.

Şoferii de camioane şi autorbuze, dar şi membrii echipajelor avioanelor sunt exceptaţi de la această obligaţie.

Testul PCR este necesar să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, precizează ministerul.

Bulgarii care se întorc acasă şi care nu prezintă acest test sunt obligaţi să se autoizoleze timp de zece zile.

Bulgaria a înregistrat o scădere a contaminărilor cu noul coronavirus în utimele săptămâni şi îşi redeschide centrele comerciale şi sălile de sport – începând de la 5 februarie.

Şcolile secundare reiau cursurile – printr-un regim special de rotaţie – începând de la 4 februarie, a anunţat ministerul.

Printr-o altă decizie, Bulgaria permite restaurantelor şi cafenelelor să redeschidă la 50% din capacitate – începând de la 1 martie.

Însă barurile şi cluburile de noapte rămân închise.

Unii proprietari de restaurante şi baruri, afectate dur după ce au fost închise la sfârşitul lui noiembrie, vor să se redeschidă din februarie şi urmau să manifesteze miercuri la Sofia.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *