Cadrele didactice ar putea fi vaccinate chiar de mărțișor

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri, la un post de televiziune, că profesorii ar putea fi vaccinaţi, cu prioritate, prin echipe mobile, existând posibilitatea ca acţiunea de imunizare urmând să fie pusă în aplicare de la 1 martie, în funcţie şi de calendarul livrărilor de vaccin.

„A fost o discuţie pe care am avut-o de mai multe ori cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul de redeschidere a unităţilor de învăţământ,  prin care ne doream să creăm această prioritizare suplimentară a personalului din învăţământ. Dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie, practic acest  scenariu nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere reprogramările”, a declarat Gheorghiţă la un post tv, întrebat în legătură cu prioritizarea vaccinării cadrelor didactice.

El a adăugat: „Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment este o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile”.

Varianta avansată de coordonatorul campaniei de vaccinare a fost „să se efectueze în primul rând vaccinarea cadrelor didactice care sunt la interfaţa directă cu elevii, a personalului din creşe şi grădiniţe”.

„În acest moment analizăm posibilitatea constituirii unor echipe mobile care să asigure vaccinarea acestor cadre didactice”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că urmează să fie decise spaţiile în care se va face imunizarea: în sălile de sport sau chiar la nivelul inspectoratelor şcolare. El a precizat că sunt încă analizate aceste variante.
Întrebat când ar putea fi pus în practică acest plan, medicul a dat ca termen data de 1 martie: „Ar fi fezabil acest plan de la 1 martie, să putem pune în aplicare această prioritizare”. Medicul a precizat însă că depinde şi de calendarul livrării dozelor de vaccin.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *