Câine Husky pierdut și rănit pe Autostradă, între Simeria și Orăștie, recuperat de polițiști

În data de 06.12.2021, în jurul orei 09:30, poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane au apelat serviciul apeluri de urgenţă 112 pentru a sesiza faptul că, pe Autostrada A1, pe sensul de mers Simeria – Orăștie, se află un animal din specia canină, vizibil rănit, cu suspiciunea să fi fost lovit de un autovehicul.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit animalul rănit (din rasa Husky, femelă), lângă câine aflându-se poliţişti ai Biroului Autostrăzi și reprezentanți ai firmei de pază care asigură siguranța traficului rutier pe acest tronson.

În urma examinării clinice efectuate de ofițerii specialiști medici veterinari ai Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a constatat faptul că animalul prezintă lacerații la nivelul membrului anterior stâng, existând suspiciunea rezonabilă de fractură la nivelul bazinului.

După acordarea primului ajutor de specialitate, în urma scanării zonei cervicale a animalului, poliţiştii au stabilit că acesta este microcipat, deținătorul fiind o femeie din județul Alba, care a fost anunțată asupra stării de sănătate și a locului în care se află câinele.

În scurt timp, la fața locului s-a prezentat deținătorul animalului, care a declarat că în noaptea de 05/06.12.2021, a tranzitat tronsonul de autostradă Simeria – Sebeș, iar  la un moment dat, când a oprit autoturismul în zona unui refugiu, câinele a fugit din autoturism și nu l-a mai putut recupera.

Animalul a fost ridicat de către deținător, care împreună cu poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor, l-au fost transportat la un spitalul veterinar  din Deva, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.