Câini instruiți pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, joi, că Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2. Pregătirea a început încă de anul trecut, rezultatele urmând a fi prezentate în curând.

„Câini antrenaţi pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu! În anul 2020, la nivelul acestei instituţii, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi. Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, a transmis, joi, Lucian Bode, într-un mesaj postyat pe Facebook.

Bode şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat, joi, centrul de pregătire a câinilor de serviciu de la Sibiu.

„De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existenţă ai instituţiei, s-au obţinut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”, a mai transmis Bode.

 

news.ro

foto: sursa Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *