Primăria Petroșani caută să școlească un „pușcaș”

Municipalitatea de la Petroșani a obținut autorizația pentru pușca cu tranchilizante ce urmează a fi folosită pentru capturarea maidanezilor, însă, problema este că nu există și o persoană care să dețină un astfel de permis. Astfel, autoritățile locale caută soluții în alte județe. Până atunci, la adăpostul destinat câinilor fără stăpân sunt mai mulți căței care așteaptă să fie adoptați.

 

„Adăpostul de animale de la Petroșani este funcțional și are tot ceea ce trebuie. Am obținut și autorizația pentru pușca cu tranchilizante dar încă nu avem persoana care să o mânuiască pentru că trebuie școlit un om pentru a avea permis de port armă. Deocamdată nu există în județul Hunedoara posibilitatea de a instrui o persoană pentru acest lucru. Persoanele care doresc să adopte un câine o pot face fără costuri. Avem în acest moment 28 de câini în adăpost și déjà 15 au fost adoptați. mai sunt încă mulți câini pe stradă însă nu putem prinde așa de mulți pe cât ne-am dori pentru că avem metodele clasice. După de îi prindem, în adăpost conform legii, ei stau 14 zile dar noi îi ținem în continuare fără a-i eutanasia. Există și astfel de cazuri dar pentru acest lucru medical trebuie să-și dea acceptul”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân Petroșani a început să funcționeze în luna iunie, iar costurile se ridică la aproximativ 16.000 de lei lunar, cu tot cu servicii de veterinar, hrană și utilități. Câinii fără stăpân care se află acum în adăpost sunt bine îngrijiți, au suficientă hrană și apă asigurate, iar pentru sănătatea acestora Primăria Municipiului Petroșani a angajat un tehnician veterinar și a încheiat contract cu un medic veterinar.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *