Calendarul şi metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2020 – 2021, publicate în Monitorul Oficial

Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020 – 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Înscrierea va începe în 8 iulie şi va fi finalizată în 4 septembrie. În prealabil, se va face evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020.

Potrivit documentului publicat, joi, în Monitorul Oficial,  în data de 25 mai va fi postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv care nu au fost evaluaţi până la data instituirii stării de urgenţă.

În perioada 26 mai – 30 iunie, are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, iar în 3 iulie are loc transmiterea proceselor verbale care cuprind numele copiilor şi rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, de la unităţile de învăţământ preşcolar sau CJRAE/CMBRAE, către comisiile judeţene sau Comisia municipiului Bucureşti.

Până în 7 iulie are loc completarea cererilor tip de înscriere de către părinţi, iar în data de 8 iulie are loc, practic, prima etapă de înscriere în învăţământul primar şi anume, procesarea de către Comisia naţională a cererilor – tip de înscriere cu ajutorul aplicaţiei informatice, şi repartizarea copiilor la şcoala de circuscripţie.

În perioada 9 iulie – 15 iulie are loc procesarea la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor. În 20 iulie la sediile unităţilor de învăţământ, pe site-ul Inspectoratului Şcolar, se afişează  listele cu copiii înmatriculaţi şi locurile rămase libere.

A doua etapă de înscriere începe în 21 iulie cu afişarea locurilor libere, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar; în 22-28 iulie se depun cererile – tip de înscrere la =secretariatul unităţii de învăţământ.

Din 29 iulie şi până în 30 iulie are loc procesarea cererilor la nivelul unităţilor de învăţământ, iar în 31 iulie are loc afişarea listelor finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare.

Între 1 şi 4 septembrie, Inspectoratele Şcolare centralizează şi soluţionează cererile părinţilor  copiilor care nu au fost încă înscrişi  la vreo unitate de învăţământ.

În ceea ce priveşte metodologia de înscriere, Ministerul Educaţiei a stabilit că cererea-tip se poate completa online, transmite prin e-mail, poştă sau se poate depune la sediul unităţii de învăţământ.

Validarea cererilor de înscriere este o etapă obligatorie şi se poate face la sediul unităţii de învăţământ sau prin intermediul mijloacelor electronice şi constă în compararea datelor introduse în cerere. În cazul în care comisia de înscriere constată neclarităţi sau erori, părintele sau tutorele care solicită înscrierea va fi contactat pentru remedierea acestora, iar procesul de validare se reia.

În cazul în care cererile se depun direct la secretariatul unităţii de învăţământ este necesară o programare prealabilă.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *