Campania ”Premianții fără premii” revine

După aproape 11 luni de pauză îndrăznim să propunem reluarea acestei campanii, prin care împreună am încercat să le spunem oamenilor pe care-i respectăm că le vedem eforturile și stăruințele de a face o lume mai bună prin puterea exemplului. Pentru sâmbăta aceasta vă invităm să ne vedem în spațiul public pentru a mulțumi unui hunedorean care nu a stat pe gânduri și a sărit în foc la propriu pentru a salva două suflete nevinovate. Darie Tudor, ajutorul de șef de post de la Dobra, deși era în timpul liber, după ce a fost anunțat, a scos doi copii – unul de patru ani, iar celălalt de șase luni – dintr-o casă care ardea ca o torță.

 La sfârșitul lunii februarie a acestui an o știre a făcut ocolul țării. Gestul făcut de polițistul de la Dobra a atras atenția tuturor. Omul nu a ezitat să-și pună propria viață în pericol pentru a salva altele două. Încercarea lui a fost un success, iar astăzi doi copii sunt în viață și se bucură de dragostea familiei.

Pentru exemplul său de dăruire, pentru modul în care a ales să apere viața ca valoare supremă, vă propunem să ne întâlnim cu acest om sufletist și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă din prea plinul sufletului său. Sâmbătă, 24 Martie 2018, ora 11.00, domnul Darie TUDOR vine să-l întâlnim. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în centrul Devei, în Piața Victoriei.

 Despre proiectul „Premianții fără premii”

E vremea să facem ceva.

A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.

Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.

Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.

Dan TERTECI
Organizator al Campaniei ”Premianții fără premii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *