Campanie de conștientizare privind importanța colectării selective

Campanie de conștientizare pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Administrația locală de la Petroșani, Asociația Niloran și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara au demarat campania de conștientizare realizată în cadrul proiectului „Petroșaniul selectează pentru viitor”. Proiectul este finanțat de Consiliul Local al municipiului Petroșani.

”Mâine, 25 septembrie, începând cu ora 13.00, la rotonda din centrul municipiului Petroșani va avea loc un flash mob la care vor participa elevii școlilor generale din municipiul Petroșani, oficialități locale, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și ai școlilor care vor participa la acets flash mob. Este momentul în care dăm startul unei campanii de conștientizare care poartă numele ”Petroșaniul selectează pentru viitor”. Este cea de a doua campanie de conștientizare pe care Asociația Niloran o organizează în municipiul Petroșani. Prima a fost în 2009”, a declarat Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.

În cadrul campaniei vor fi împărțite și 20.000 de flyere către cetățenii din municipiul Petroșani, astfel încât oamenii să afle despre importanța colectării selective a deșeurilor pentru mediul înconjurător. De asemenea, se dorește scăderea gradului de poluare și, de asemenea, implicarea tinerilor în activitățile de voluntariat  și în viața comunității.

”Noi nu vom putea rămâne mai multe de câtva ore cu tot ceea ce se strânge în aceste pubele, pentru că venim în contradicție cu legile Ministerului Sănătății, care nu ne permite în perimetrul școlar să stocăm asemenea deșeuri. Rugămintea noastră este că, dacă noi am strâns, în aceeași zi să se și ridice, întrucât altfel suntem pasibili de amenzi din partea Direției Sanitare”, a precizat prof. Vasile Pop.

Pe lângă conștientizarea importanței colectării selective a deșeurilor pentru comunitatea locală, proiectul are ca și obiective scăderea gradului de poluare din municipiul Petroșani și implicarea tinerilor în activități de voluntariat și în viața comunității.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.