Campanie pe sunetul muzicii pentru ajutorarea unei familii cu opt copii

Voluntarii Campaniei Umanitare „Ajută satul” fac un apel către toți cei care doresc să se implice pentru a sprijini o familie din Orăştie a cărei casă a fost mistuită de flăcări la începutul verii.

Familia Muntean are opt copii şi viaţa părinţilor este în fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire.

„Era ziua de 9 iunie, am plecat la serviciu, dar pe la ora 13, a primit un coleg un telefon. Mi-a spus: „Ţi-a ars casa!” Când am ajuns acasă, era scrum… Copiii erau răniţi, fetiţa de nouă luni avea arsuri. Copilul care are 10 ani a salvat-o pe soră-sa”, povesteşte Alin Tristan Muntean.

Bărbatul muncește, de 13 ani, la același loc de muncă, dar situația materială a familiei era precară. Din puținul pe care îl au, soţii Muntean şi-au improvizat o locuință pe marginea râului Orăștiei.

„Tot ce am visat de mic, a fost să am casa mea. Am ridicat una, e drept improvizată, dar îmi doresc o casă unde copiii să aibă loc să-şi facă o lecţie, să aibă spaţiu să doarmă, nu unul peste altul. Am opt copii şi trebuie să-i cresc, sunt ai mei! Asta îmi doresc eu de la viaţă, o casă! Vă mulţumesc că mă ajutaţi!”, mai spune bărbatul.

Cazul familiei Muntean a intrat în atenţia voluntarilor „Ajută satul”.

„Nu a ars doar scândura de proastă calitate din care era construită căsuța, ci a ars atunci căminul unei familii, a opt copii care spuneau acelui loc “acasă”. Drama acestei familii a început atunci cu adevărat, când, sub cerul liber, fără ajutor, s-au văzut nevoiți sa meargă mai departe. Ne-am gândit atunci să transformăm acest moment și, din cenușa colibei care a ars, să construim o casă pentru această familie și pentru copiii lor. Opt copii înseamnă opt potențiale piste de viitor, care merită o șansă, un sprijin, un sentiment că trăiesc totuși într-o lume bună, a dragostei și a empatiei. Putem arăta asta, sau nu, putem trece mai departe. Ne putem opri o secundă, pentru că lumea în care trăim este exact cea pe care o construim”, spun voluntarii de la ”Ajută satul”.

Cei care vor să se implice şi să facă donaţii sunt aşteptaţi vineri, 13 august 2021, de la ora 19, în localitatea Sereca, comuna Beriu, în zona Cetăților Dacice din Munții Orăştiei. În cadrul proiectului „Acoustic Garden”, participanții se vor bucura de un excelent concert de chitară și, în același timp, vor ajuta o familie aflată la nevoie.

Prima seară a evenimentului caritabil aduce în faţa publicului un chitarist. Un mare pasionat de muzică bună, Gabriel Petric este profesor de limba şi literatura română la Orăştie, este filozof şi recenzor cu urechi fine pentru revista virtuală Arta Sunetelor. Este unul dintre cei 22 de tineri străluciţi, pe care Constantin Noica i-a selectat pentru şcoala sa de la Păltiniş.

Gabriel Petric a publicat un manual de chitară foarte bine primit, a scris studii de muzicologie în reviste de profil din Anglia, Germania, S.U.A. şi România (Guitar International, American Lutherie, Musikblatt, Instrumentenbau Zeitschrift, Pop, Rock & Show, Sunete etc.). Între anii 1980 şi 1999 a fost liderul grupului art-rock Echinox.

„Evenimentul are loc la „Dacic Horses” centrul ecvestru din Sereca, gazde care s-au alăturat cu entuziasm eforturilor voluntarilor „Ajută satul”. Seria concertelor „Acoustic Garden” va continua de-a lungul verii. Donaţia minimă este 50 de lei. Vă mulţumim pentru sprijinul vostru în popularizarea evenimentului şi vă aşteptăm la o seară de muzică bună”, mai spun voluntarii de la „Ajută satul”.

 

Monika BACIU

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *