Când primesc angajații CEH tichetele de masă?

Angajații termocentralei Mintia i-au adresat directorului general (demisionar-n.r.) o adresă prin care îi solicită să avanseze o dată la care vor fi acordate tichetele de masă. Sindicaliștii nu exclud ca în aceste condiții să fie declanșate proteste în rândul angajaților termocentralei.

“Având în vedere faptul că termenul până la care trebuiau acordate tichetele de masă este depășit, vă solicităm să ne comunicați data la care se vor acorda tichetele de masă aferente lunii aprilie. Conform CCM, anexa 9, lit. D/II, art. 2, tichetele de masă trebuiau acordate până în 10.05.2018. Prin amânarea plății se încalcă CCM, iar în aceste condiții nu ne asumăm răspunderea pentru eventualitatea apariției unui conflict de muncă sau a eventualelor proteste ale salariaților”, semnează Mircea Crișovan, președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia

Potrivit contractului colectiv de muncă, salariații societății ar fi trebuit să intre în posesia sumelor până în data de 10 mai. Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu dificultăți financiare. În ultimele luni, tichetele de masă au fost acordate cu întârziere.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *