Canicula a crescut numărul solicitărilor la ambulanță

Canicula a crescut numărul solicitărilor la serviciile de ambulanță județene din țară. În Hunedoara, în perioada 1-7 august, potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ), numărul solicitărilor a crescut cu 10-15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În doar șapte zile medicii hunedoreni au primit peste 870 de solicitări. Toţi hunedorenii care au avut nevoie de îngrijiri medicale au solicitat salvarea la domiciliu. Cele mai multe apeluri la ambulanță s-au înregistrat vineri, 5 august- 155 și sâmbătă, 6 august-170.

Cadrele medicale de la Ambulanţă au fost solicitate de persoane care suferă de diverse afecţiuni cronice, îndeosebi de natură cardiacă. Potrivit meteorologilor, nu scăpăm de caniculă nici în zilele următoare de aceea este bine să ținem cont de sfaturile medicilor și să evităm expunerea la soare și deplasările în intervalul orar 11.00-18.00. De asemenea, nu este indicat consumul de alcool, dar nici consumul de băuturi ce au un conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr. În zilele caniculare trebuie să consumăm între un litru jumătate și doi litri de lichide. În plus, medicii recomandă consumul a cât mai multor fructe şi legume proaspete.

Andreea JURCA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *