Caprele negre, la control

Rangerii Parcului Național Retezat sunt în teren la evaluarea efectivelor de capră neagră din Parcul Național Retezat. Imagini cu zeci de capre negre au fost surprinse în Retezat de rangerii Alin Dăjulesc și Ioan Bogdan.

„Suntem foarte bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră imaginile surprinse cu un ciopor de capre negre din Parcul Național Retezat. Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni”, arată rangerii APNR.

Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul, fauna fiind protejată.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *