„Captivi” în Retezat

Peste 1000 de persoane se află la Cheile Buții, în zona Parcului Național Retezat. Aici are loc cel mai mare concurs de alergare și cățărare montană. 1300 de persoane, din toate colțurile lumii, au luat startul competiției, fără a ține cont de vremea ploioasă. Sloganul competiției este “Aleargă la înălțime”, iar astăzi s-a dat startul celei de-a 7-a ediții Retezat SkyRace Intersport. Două din probele competiției se încadrează la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adresează celor care iubesc trekkingul sau celor care vor să înceapă alergarea montană.

“”Custura” este recomandat alergătorilor cu experiență montană, are 28 de kilometri (9 kilometri de creastă alpină) și 2.300 de metri diferență pozitivă de nivel și un timp limită de parcurgere de 8 ore (cel mai înalt punct atins va fi vârful Custura, 2.457 de metri). ”Buta” are o lungime de 23 de kilometri (5 kilometri de creastă alpină), 1.400 de metri diferență pozitivă de nivel și timp limită de parcurgere de 6 ore. ”Valea Mării” are o lungime de doar 7 kilometri și 300 de metri diferență de nivel”, arată organizatorii.

Retezat SkyRace Intersport este un concurs de alergare montană, de skyrunning, care se desfășoară în Munții Retezat, la Cheile Buții, Uricani, Hunedoara, și care propune trei trasee. Pentru autoritățile locale din Uricani, competiția are rolul de a promova zona montană a Văii Jiului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *