Cărbunele din Valea Jiului, transportat pe cale rutieră

Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a demarat o procedură de licitație pentru încheierea unui contract privind Serviciile de transport al cărbunelui energetic cu mijloace auto către S.E. Paroșeni. Acest contract este esențial pentru asigurarea alimentării cu combustibil a centralelor energetice din zonă și menținerea unei producții stabile de energie.

Potrivit informațiilor din caietul de sarcini nr. DG 2023/05.03.2024, cantitatea de cărbune care urmează să fie transportată variază între 124.000 și 208.000 de tone de huilă energetică. Contractul are o valoare estimată între 1.798.080 și 3.057.680 de lei.

Procedura de licitație vizează serviciile de transport cărbune energetic cu mijloace auto pe distanțele aproximative calculate de la punctele de încărcare din silozurile de cărbune ale Exploatărilor Miniere către punctul de descărcare de la platforma sau depozitul de cărbune al S.E. Paroșeni.

Descrierea detaliată a acestor curse tur-retur include rute precum cea de la EM Lonea Bandă de Încărcare până la SE Paroșeni, drum betonat pe o distanță de 50 de kilometri, sau de la EM Vulcan Siloz Încărcare la SE Paroșeni, pe o distanță de 10 kilometri.

Pentru fiecare beneficiar din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului, cantitățile estimate de cărbune pentru perioadele până la 31 decembrie 2024 și, respectiv, între 1 ianuarie 2025 și 30 aprilie 2025, sunt detaliate în cadrul documentației.

Această licitație reprezintă un pas esențial pentru asigurarea continuității alimentării cu cărbune energetic a centralelor și menținerea operațiunilor la capacitate maximă în cadrul Complexului Energetic Valea Jiului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *