Guvernul a aprobat scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru concedii medicale în cazul gravidelor, mamelor cu copii bolnavi, pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă

Executivul a aprobat, joi, scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale în cazul gravidelor, mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă.

„Guvernul a inclus astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, şi o măsură socială de ordin medical, de asemenea mult aşteptată, şi anume scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul gravidelor, al mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Acesta a adăugat că această scutire ca fi aplicată şi pentru concediile postnatale.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul şedinţei de joi de la Palatul Victoria, că va fi adoptată OUG pentru scutirea de la plata contribuţiei pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă. „Dacă este nevoie, chemăm toată conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern. Trebuie să aprobăm azi acest act”, a mai spus premierul.

Şeful Guvernului a subliniat că, prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă, sunt sprijinite tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situaţii critice de viaţă.

„România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenţie este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut. Este un sprijin pe care îl extindem până în 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”, a punctat Ciolacu.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *