Care este sfatul premierului pentru românii care intenționează să se întoarcă în țară de sărbătorile pascale

Premierul Ludovic Orban le-a transmis românilor care doresc să vină în ţară în perioada sărbătorilor de Paşti, să vină doar dacă au motive extrem de serioase şi a atras atenţia că cei care vor veni în România, fie vor intra în carantină, fie în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

Potrivit premierului Ludovic Orban, aproximativ 250.000 de români au venit în ţară din diferite ţări ale lumii. ”Nu e un nou val, este o revenire constantă în ţară. Nu am datele exacte, dar din datele aproximative sunt 250.000 de români care au revenit în ţară, ceea ce însemană că orice altă revenire… este aşteptat ca de sărbătorile de Paşte să fie o nouă revenire, dar le-am transmis şi ei ştiu foarte bine care sunt măsurile dispuse”, a declarat Orban la Digi24, joi seara.

Premierul a mai atras atenţia că cei care vin din zona Roşie vor sta în carantină 14 zile, iar cei care vin din ţările din zona galbenă, vor fi izolaţi la domiciliu unde i-ar putea infecta pe cei dragi. Premierul a făcut un apel către români, să nu vină în ţară fără un motiv extrem de serios. ”În cazul în care vin dintr-o țară din zona roşie vor intra în carantină 14 zile, dacă vin din zona galbenă se dispune izolarea la domiciliu care e tot o formă de carantină, de asemenea, pe o perioadă de 14 zile. Recomandarea mea e să vină doar dintr-un motiv foarte serios. Este posibil că dacă intră într-o formă de izolare să nu poată să sărbătorească Paştele în condiții normale. Sfatul meu sincer e să nu vină, decât dacă au motive extrem de serioase. Dacă au fost expuşi, vor sta 14 zile în carantină si pe de altă parte îi expun pe cei dragi”, a declarat Orban.

De la debutul pandemiei, atât ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cât şi preşedintele Klaus Iohannis au făcut apel, în repetate rânduri, la români să nu vină din străinătate către casă de sărbători.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *