Analizând bugetul

Cabinet medical și medic în fiecare școală este soluția ca să nu mai trimiți la școală un copil sănătos și să-ți vină acasă bolnav!

Știați că nu mai sunt obligatorii, pentru ca un copil să intre în colectivitate, analize ca exudatul faringian și coprocultura și nici măcar controlul clinic la medic? PSD zice că nu-s bani…costă prea mult!

Guveranții noștri au de ce să-și frece fericiți mâinile! Au asigurat “condiții” să umple țara cu dăncile și andruști!
Pactul pe educație este, din nou, călcat în picioare. În 2007, un prim consens politic național făcea ca toate partidele din România să-și pună semnătura pe “Pactul Național pentru Educație”, care prevede alocarea a minimum 6% din PIB pentru școli, salariile profesorilor și programe pentru elevi. Legea 1/2011 a educației prevede și ea același procent: 6%. Dar pactul n-a fost respectat niciodată… Mai mult decât atât: PSD este cel care a alocat procente din ce în ce mai mici, ajungându-se la mai puțin de jumătate: 2,9% anul trecut, iar anul acesta tot pe acolo, deși cu ocazia sărbătoririi Centenarului, la Alba Iulia, Viorica Dăncilă a promis educației marea cu sarea!
Adică se știe la nivel declarativ cât este de importantă educația pentru o națiune, dar în buget nu se găsesc niciodată bani! Între timp, școlile continuă să funcționeze fără autorizații, analfabetismul, inclusiv cel funcțional crește, profesorii, învățătorii și educatorii rămân iar la coada interesului public în ceea ce privește salariile. Și asta într-o perioadă de boom economic!

Oameni buni, PSD ne vrea proști!

Dacă Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat are excedent 2,9 mld. lei, de ce se mărește punctul de pensie doar în septembrie și nu la întâi ianuarie, cum prevede legea?

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *