Carmen Hărău: ”Cer guvernului să apere sănătatea copiilor din grădinițe și școli!”

REVOLTĂTOR!

Știați că nu mai sunt obligatorii, pentru ca un copil să intre în colectivitate, analize ca exudatul faringian și coprocultura și nici măcar controlul clinic la medic? PSD zice că nu-s bani… costă prea mult!

Au cale liberă să se răspândească, de la un copil la altul, viermii intestinali, lambrii, streptococi și stafilococi care populează asimptomatic faringele, viruși de toate felurile, păduchii…

Ministra Andronescu zice că se va face astăzi “trierea” școlarilor pentru a preveni gripa… Cu cine? Că au cam rărit cabinetele școlare! Îi va birjări iar pe dascăli, transformați, în ultimii ani, în ce vrei și în ce nu vrei și sustrași de la rolul lor esențial de educatori!

Părinților cu copii bolnavi sistemul le permite, ba chiar îi obligă să-i ducă în colectivitate! În alte țări există grădinițe speciale pentru copiii care sunt, ocazional, bolnavi. Noi nu avem grăninițe nici pentru cei sănătoși, iar în anul 2017 puterea respins proiectul legislativ al PNL, care a încercat să rezolve construirea de grădinițe De altfel, PSD a promis în campania electorală că va construi, iar banii europeni zac în conturi. După cum bine se știe, copiii nu votează, iar părinții cu copii mici sunt din ce în ce mai puțini în România și nici ei nu prea merg la vot. Atâta vreme cât orice acțiune a PSD doar vânează voturi, cumpărând electorat, pentru acum și aici, cumpără susținere mediatică, de unde să mai aibă bani și pentru copii?!

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *